Geen categorie

Aruba met kinderen: een eiland vol avontuur!

Aruba, een klein eiland in de Caribische Zee, is de perfecte bestemming voor een onvergetelijke vakantie met je kinderen. Er is van alles te doen op dit paradijselijke eiland, van spetterende strandavonturen tot heerlijke culinaire ervaringen. Aruba biedt ook een aantal interessante bezienswaardigheden die je met je kids kunt bezoeken. Wij hebben de leukste activiteiten en bezienswaardigheden op een rijtje gezet, zodat jullie een onvergetelijke vakantie kunnen beleven!

Witte zandstranden en azuurblauwe zee

De bekendste bezienswaardigheid op Aruba is waarschijnlijk het strand. De witte zandstranden en azuurblauwe zee zijn een waar paradijs voor kinderen. Er is genoeg te doen op het strand, van spelen in het zand tot zwemmen en snorkelen in de heldere wateren. Zorg dat je altijd toezicht houdt op je kinderen, zeker als ze dichtbij (of in) het water komen. Heb je echt nog een klein kindje mee, zorg dan dat deze niet verbrand en neem een parasolletje voor hem/haar mee. Daarnaast moet je natuurlijk ook luiers, doekjes en voldoende drinken in de luiertas stoppen als je een dagje strand op de planning hebt staan.

Cultuur snuiven

Als je op zoek bent naar wat meer cultuur, dan is een bezoek aan het Aruba Aloë museum en fabriek een aanrader. Zorg dat je altijd de baby knuffel mee hebt, voor tijdens het slaapje in de wagen door de allerkleinste spruit. In het museum kun je alles leren over de geschiedenis van aloë vera, een belangrijk ingrediënt in veel Arubaanse cosmeticaproducten. Je kunt hier ook de verschillende stadia van het bereidingsproces van aloë vera zien. Het Aruba Aloë museum is tevens een winkel, dus je kunt hier ook wat Arubaanse aloë producten kopen voor thuis.

Naar de dierentuin

Wil je graag wat dieren zien tijdens je vakantie, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Philips Animal Garden. Na een jarenlange carrière als redder van mishandelde en achtergelaten dieren, heeft Philip Merryweather zijn eigen dierenopvang- en revalidatiecentrum opgezet. Je kunt er terecht voor interactieve rondleidingen waarbij je meer dan 50 exotische dieren van over de hele wereld zal ontmoeten. Je mag de dieren bekijken, maar soms zelfs aanraken en voeren. Een mooie en leerzame ervaring dus…en niet alleen voor de kinderen.

Deel dit artikel