Nieuws op Aruba

Nieuw platform voor vrijwilligerswerk op Aruba

ORANJESTAD – Aruba Volunteers, een initiatief van CEDE Aruba, is een website waar non-profitorganisaties eenvoudig vrijwilligers kunnen werven en behouden voor hun gemeenschapsgerelateerde initiatieven. Vrijwilligers kunnen het hele jaar door vrijwilligerswerk vinden en aanmelden via de website ArubaVolunteers.org.

Organisaties krijgen een eigen digitale aanwezigheid op de website en vrijwilligers die geïnteresseerd zijn in een bepaalde vacature kunnen zich aanmelden voor een vrijwilligersactiviteit. Aanmelden op de website is heel eenvoudig, maar wanneer nodig, staat CEDE Aruba het hele jaar door iedereen bij en spelen ze ook op verschillende manieren in op vraag en aanbod van vrijwilligers, vrijwilligerswerk en participatie van bedrijven.

Een vrijwilliger kan zich ook aanmelden voor de vrijwilligerspool met voorkeurswensen voor vrijwilligerswerk, zodat een organisatie hen kan benaderen voor een project. Door dit te doen is er nog geen enkele verplichting tot iets.

Vrijwilligerswerk en activiteiten kunnen variëren van eenmalige klussen zoals een strandopruiming, een eenmalig installatieproject of helpen bij een sportevenement, tot herhalende projecten zoals voorlezen aan cliënten in een bejaardentehuis of helpen bij een georganiseerd tuinproject door een non-profitorganisatie.

Als een stichting een bestuurslid nodig heeft, kunnen zij bijvoorbeeld ook hun vacature op het platform plaatsen. Met vrijwilligerswerk ontmoet je nieuwe mensen, leer je organisaties kennen waarvan je nog nooit hebt gehoord, draag je bij aan de gemeenschap, krijg je een goed gevoel omdat je een bijdrage levert, kun je nieuwe vaardigheden leren en groeien. Veel organisaties kunnen niet functioneren zonder de hulp van vrijwilligers.

Deel dit artikel