Nieuws op Aruba

Sinterklaas is na twee jaar weer terug op Aruba

ORANJESTAD – Na een afwezigheid van twee jaar vanwege de covid-pandemie, maakt Aruba zich weer op van de komst van Sinterklaas. Op 13 november om 10.00 uur komt de goedheiligman aan in de haven van Oranjestad.

In zijn kielzog geen traditionele pieten meer, maar 75 gekleurde versies van de pieterbaas. De stoomboot meert overigens aan bij de Harbour Arena omdat er in de reguliere haven die da geen cruiseschip ligt. De route daarna is kort en leidt naar en Plaza Padu.

Het is voor de 30e keer dat Aruba een intocht van Sinterklaas viert, maar voor het eerst dus met gekleurde pieten. De discussie daarover heeft vanuit Holland ook het eiland bereikt. In Curaçao is al enkele jaren sprake van vieringen met gekleurde pieten.

Deel dit artikel