Aruba

Toerisme Aruba eind oktober bijna volledig hersteld van coronacrisis

ORANJESTAD – Het toerisme op Aruba is drie procent weg van een volledige herstel van de coronacrises. De laatste maanden zijn zelfs beter dan dezelfde maanden in 2019, meldt het Toerisme Bureau van het eiland, ATA. 

De groei komt uiteraard vooral op het conto van de Amerikaanse markt, die het op alle fronten beter doet dan 2019.

Met ruim 83.000 bezoekers in oktober augustus zit Aruba vijf procent boven het niveau van oktober 2019.

Ruim 73 procent van alle toeristen komt uit de Verenigde Staten, ruim 61.000. Nederland staat op de tweede plek met ruim 3.700 toeristen, ook meer dan drie jaar geleden, toen er nog 3200 Nederlanders kwamen.

Colombia leverde in oktober bijna 3.300 toeristen af, bijna 900 meer dan in 2019 in dezelfde maand.

Totaal

De cijfers over de eerste maanden van dit jaar hadden nog ‘last’ van de corona-uitbraak die in december vorig jaar begon met de nieuwe omikron-variant. In totaal kwamen er tot eind oktober bijna 900.000 toeristen naar Aruba. Dat is net iets minder, drie procent, dan in het pre-coronajaar 2019.

Deel dit artikel