Nieuws op Aruba

Arubaanse overheid publiceert officiële feestdagen voor 2023

ORANJESTAD – De nieuwe feest- en herdenkingsdagen voor 2023 zijn gisteren door de Arubaanse overheid vastgesteld. Het zijn er twaalf. Rondom veel van die feestdagen zijn ook officiële vakanties gepland, waar al dan niet verplicht vrije dagen uit volgen.

Goede Vrijdag valt dit jaar toevallig ook op een vrijdag, 7 april, zodat Pasen zelf op zondag en maandag vallen, 9 en 10 april. 

Koningsdag is dit jaar op donderdag en Arbeidersdag valt op maandag, 27 april en 1 mei. Grote kans dat de vrijdag die daartussen zit ook een vrije dag wordt. In ieder geval voor ambtenaren en ander overheidspersoneel.

Hemelvaartsdag valt het komende jaar op donderdag 18 mei. Maandag 20 februari is de maandag voor Aswoensdag en dan is ook iedereen vrij. Aruba viert op 25 januari Beticodag en op 18 maart de Dag voor de Nationale Vlag en het Volkslied.

Deel dit artikel