Aruba

Rechtszaak Sevinger niet gesloten, vonnis ergens in eerste kwartaal van 2023

Foto: NoticiaCla

ORANJESTAD – De rechter op Aruba heeft op de laatste procesdag in Oranjestad, de zaak Avestruz, waarbij onder andere oud-minister Sevinger terecht staat, niet gesloten.

Daarmee ‘koopt’ het gerecht tijd om tot een vonnis te komen. Die moet drie weken na sluiting namelijk plaatsvinden. In plaats daarvan zal pas ergens in het eerste kwartaal worden gevonnist.

Eis

Oud-minister Benny Sevinger is hoofdverdachte met nog tien anderen in de zaak Avestruz, waarin de oud-AVP-minister wordt verdacht van gesjoemel met de toewijzing van overheidsterreinen ten tijde van het kabinet Mike Eman, tussen 2009 en 2017.

Het Openbaar Ministerie van Aruba eiste eerder vijf jaar celstraf tegen de voormalige minister van Infrastructuur en huidig Statenlid Benny Sevinger. Het OM acht hem schuldig aan omkoping, oplichting van het Land Aruba, misbruik van zijn functie, witwassen en verduistering.

Voorts eiste het Openbaar Ministerie dat Sevinger wordt ontzet uit het passief kiesrecht en dat hem het recht om enig ambt te bekleden wordt ontnomen, voor de wettelijke maximale periode van tien jaar.

Ook beloofd het OM een ontnemingsprocedure tegen hem te starten voor een bedrag van ruim 900.000 florin. Sevinger was volgens het OM spin in het web en essentiële schakel die alles mogelijk maakte.

Laatste woord

Sevinger zei in zijn laatste woord tijdens het proces dat het Openbaar Ministerie onder invloed staat van partijbelangen. Daarbij kreeg hij een tik op de vngers van de rechter,die hem verbood om in zijn laatste woord politiek te bedrijven.

De oud-minister vroeg god aan het einde van zijn betoog om de rechter wijsheid te geven om zijn naam te kunnen zuiveren.

Deel dit artikel