Nieuws op Aruba

Aruba bereidt Koninklijk bezoek voor

ORANJESTAD – Aruba is bezig met de laatste voorbereidingen voor het aanstaande bezoek van Koning Willem Alexander, Koningin Maxima en Prinses Amalia. Sinds de aankondiging is er veel enthousiasme en opwinding in de gemeenschap, zegt de Arubaanse overheid in een persverklaring.

Daarin wordt de hoop uitgesproken dat ook scholen meedoen in het enthousiasme van het Koninklijk bezoek en dat bedrijven hun winkels  versieren om de Koninklijke familie een warm welkom op Aruba te geven.

Koning Willem Alexander en zijn gezin ontmoeten eerst de Gouverneur van Aruba, gevolgd door een bezoek aan het parlement en de regering van Aruba. 

Tussen deze bezoeken door krijgt het publiek de gelegenheid om de Koning, de Koningin en de Prinses langs de route te groeten.

De activiteiten voor de koninklijke familie vinden plaats in San Nicolas en in Oranjestad, waardoor het publiek veel kansen krijgt om de koninklijke familie langs de routes te begroeten en te zien en hun kinderen kennis te laten maken met de koning, de koningin en de prinses van het Nederlandse Koninkrijk.

Het laatste Koninklijke bezoek aan Aruba was 8 jaar geleden. Dit wordt het allereerste bezoek van prinses Amalia aan Aruba. 

Meer informatie over het Koninklijke-programma met data, tijden en locaties wordt binnenkort bekend gemaakt.

Deel dit artikel