Aruba

Autobelasting Aruba moet voor 31 januari betaald zijn

ORANJESTAD – De uiterste dag dat de autobelasting betaald moet zijn, is 31 januari. Dat maakt de belastingdienst bekend. Op die dag moet tenminste de helft van het jaar betaald zijn.

Gedeeltelijke betaling is mogelijk voor automobilisten. Motoren moeten het hele jaar betalen. Hoeveel je moet betalen is afhankelijk van het soort motorvoertuig en het gewicht en brandstof dat gebruikt wordt.

Het tarief van de motorrijtuigenbelasting voor 2023 blijft hetzelfde als voor 2022.

Kentekenplaten

Net als voor 2022 zijn er ook dit jaar geen nieuwe kentekenplaten of stickers. Daardoor wordt de kentekenheffing niet in rekening gebracht. Alleen degenen die een nieuw voertuig registreren en een nieuw kenteken nodig hebben, betalen 14,00 florin. Dat was vorig jaar nog twaalf florin.

Betalen

Motorrijtuigenbelasting kan worden betaald op het hoofdkantoor van de Belastingdienst in Camacuri, MFA Noord, MFA Paradera, MFA Santa Cruz, MFA Savaneta en op het hulpkantoor in het postkantoor in San Nicolas.

De motorrijtuigenbelasting voor 2023 kan alleen betaald worden met alle motorrijtuigenbelastingen in orde. Onbetaalde motorrijtuigenbelasting moet worden betaald voordat de motorrijtuigenbelasting 2023 kan worden betaald.

Boete

Betalingen die na 31 januari 2023 zijn ontvangen, zijn te laat, inclusief betalingen die op 31 januari 2023 zijn gedaan na de sluitingstijd van de bank en die de volgende dag worden verwerkt. Alle te late betalingen zijn onderworpen aan een boete voor niet-naleving, een boete van vijftig procent op het bedrag dat niet is betaald.

Deel dit artikel