Aruba

Kerken Aruba in actie tegen huwelijk gelijk geslacht

ORANJESTAD – De christelijke kerken op Aruba zijn een gezamenlijke actie begonnen tegen het huwelijk van mensen van gelijk geslacht. Er zijn volgens de kerken juridische escapes mogelijk nu het Europese Hof eerder gezegd heeft dat het homohuwelijk geen mensenrecht is en het overheden vrij staat om wetgeving te maken, of niet.

Bovendien heeft de rechter niet geëist om het homohuwelijk wettelijk te verankeren. Moraliteit en gezond besef zijn leidend in het voortbestaan van de mens en de kwaliteit van leven. Zaken waar het homohuwelijk geen rekening mee houdt, aldus de kerken.

Die maken zich vooral zorgen over het feit dat homoseksualiteit genormaliseerd zou worden en zo het onderwijs in kan sluipen. “Willen de ouders dat hu kinderen op school geleerd wordt dat homoseksualiteit normaal is?” vragen de kerken zich af.

Cassatie

De kerken willen dat de overheid in cassatie gaat tegen het vonnis in hoger beroep, waarin het Hof tot de conclusie kwam dat het uitsluiten van een huwelijk voor personen van gelijk geslacht in strijd is met het discriminatieverbod en onverenigbaar met de staatsregeling.

De kerken bieden daarom de mogelijkheid om online protest aan te tekenen tegen het vonnis. Bij de vraag of je voor of tegen het huwelijk van gelijk geslacht bent, wordt geen mogelijkheid geboden om ‘nee’ in te vullen.

Deel dit artikel