Aruba

Aruba heeft genoten van Jouvert Morning

Foto: SMAC

ORANJESTAD – Een groot aantal mensen is zaterdagochtend vroeg de straat opgegaan om de Jouvert Morning te vieren. Volgens nieuwssite 24ora.com hebben veel deelnemers het evenement gemist, na twee jaar corona.

Cherryldine Buckley, van SMAC, vertelde aan 24ora.com dat hoewel slechts twee bands deel uitmaakten van de Jouvert Morning, er toch veel mensen op straat waren. “De twee bands, Tsunami en Groove Masters, hebben een ongelooflijke geluid.”

Jouvert Morning is een vroege viering die plaatsvindt tijdens het carnaval in Aruba, meestal op de ochtend van de eerste dag van het carnaval. De viering bestaat uit muziek, dansen en feesten in de straten. De naam “Jouvert” komt van het Franse woord jour ouvert, dat ochtenddauw betekent.

Elvis Wester, een trouwe deelnemer aan de Jouvert Morning voor meer dan tien jaar, zei tegen 24ora dat Aruba op het evenement heeft zitten wachten en ‘eindelijk in kon iedereen op straat om ervan te genieten’. Als we het vergelijken met vorig jaar, dan wordt de Jouvert Morning groter, omdat mensen van ver komen om eraan deel te nemen”, aldus Wester.

Deel dit artikel