Nieuws op Aruba

Arubaan Elliott Loonstra wint goud op parataekwondo toernooi in Egypte

ORANJESTAD – Elliott Loonstra heeft een gouden medaille gewonnen op het Egypt Parataekwondo Open in Caïro. Hij deed voor de eerste keer mee aan dit toernooi. Ook behaalde hij twee keer de vijfde plek op toernooien in Turkije. Daarnaast won zijn coach de trofee voor de tweede beste mannelijke coach van het toernooi.

Tijdens het Egypt Parateakwondo Open toernooi vocht Loonstra in de eerste wedstrijd tegen een Egyptische atleet. Loonstra won met 34-4 en dat bezorgde hem een plek in de finale. Ook de finale speelde hij tegen een Egyptische atleet. Deze wedstrijd eindigde in 12-2 in het voordeel van Loonstra, wat hem een gouden medaille opleverde.

Tijdens de prijsuitreiking won coach Luciano Mazzeo een trofee voor de tweede beste mannelijke coach van het toernooi, waaruit blijkt dat hij een uitstekende kennis heeft van de sport en een groot vermogen tot coachen.

Naast het toernooi in Egypte nam Loonstra ook deel aan twee toernooien in Turkije. Zowel op de President’s Cup als tijdens het Turkse Parataekwondo Open eindigde hij op de vijfde plaats. Team Loonstra is enorm blij met de resultaten van deze toernooien en met de toegekende punten is hij opgeschoven naar de 7e plaats wereldwijd.

Deel dit artikel