Nieuws op Aruba

Arubaanse Minister van Energie en nutsbedrijven zoeken samenwerking met Nederland

ORANJESTAD – Deze week is de Minister van Arbeid, Integratie en Energie, de heer Glenbert Croes, samen met vertegenwoordigers van de nutsbedrijven WEB, ELMAR, Utilities en RDA, naar Nederland gereisd om het proces van Aruba Hydrogen Valley te starten.

De Minister van Energie heeft als doel om tot een samenwerkingsverband te komen tussen Nederland en Aruba om de Aruba Hydrogen Valley te realiseren. De bedoeling is om te investeren in de productie van waterstofenergie om het milieu van Aruba te beschermen, de kwaliteit van leven van de gemeenschap te verbeteren en de wereld voor huidige en toekomstige generaties te behouden.

Door Aruba Hydrogen Valley te realiseren, worden andere economische pijlers gecreëerd dan het toerisme. Het transformeert en behoudt de raffinaderijzone als energiezone en zal banen met een goed salaris creëren door de Arubaanse economie te diversifiëren.

Waterstof is een schone energiebron die positieve economische impact kan hebben en projecten kan starten die de Arubaanse economie helpen diversifiëren. Samenwerking tussen Nederland en Aruba is cruciaal om deze visie te verwezenlijken.

De Minister van Energie en de vertegenwoordigers van nutsbedrijven kijken uit naar een vruchtbare samenwerking tussen Nederland en Aruba om deze ambitieuze visie te realiseren.

Deel dit artikel