Aruba

Hamerhaai op Arubaanse Palm Beach

Beeld: NoticiaCla

ORANJESTAD – Een niet vaak gespotte gast op Palm Beach, net voor de grote hotels: een hamerhaai in ondiep water. De meeste soorten hamerhaaien zijn vrij klein en worden niet als gevaarlijk beschouwd voor mensen. Maar de grotere exemplaren wel.

Het exemplaar dat vanmiddag op bezoek kwam tot aan de kustlijn wordt beschouwd als een klein exemplaar.

Hamerhaaien komen voor in alle tropische en subtropische zeeën en oceanen van de wereld. ’s Zomers trekken sommige exemplaren weleens ver noordwaarts, naar de Middellandse Zee.

Hamerhaaien melden zich regelmatig in ondiepe tropische wateren om zich te voeden met vissen, krabben en garnalen. Die vindt hij tussen de koraalriffen en op de bodem. Dat zijn dan de platte roggen die deze haai zo uitstekend weet op te sporen.

Deel dit artikel