Aruba

Politie fouilleert preventief tijdens carnaval Aruba

Foto: NoticiaCla

SAN NICOLAS – De politie gaat tijdens het carnaval in San Nicolas preventief fouilleren op het bezit van vuurwapens. Agenten hebben dan de bevoegdheid iedere passant op straat staande te houden en aan de kleding te onderzoeken. Ook mogen opsporingsambtenaren in tassen kijken en verpakkingen openen. Auto’s kunnen doorzocht worden op illegaal vuurwapenbezit.

In San Nicolas betreft het de Jouvert Morning op 10 en 11 februari, de Grand Children Parade op 12 februari, de Parada di Luz op 16 en 17 februari, de Grand Carnival Parade op 18 februari en de Old Mask Parade op 21 en 22 februari.

San Nicolas is verdeeld in vier zones, waar de politie aanvullende bevoegdheden heeft. Zone 1 betreft Pastoor Hendrikstraat tot aan Theaterstraat. Zone 2 is in de B.v.d.Veen Zeppenveldtstraat tot aan de Lagoweg. Zone 3 bestrijkt de Louis de Colignystraat tot Orinocostraat en zone 4 gaat van de Dr. Schaepmanstraat tot en met Zeewijk.

Deel dit artikel