Nieuws op Aruba

Voormalig DOW-gebouw krijgt nieuwe bestemming als APA-kantoren en Visitor Information Centre

ORANJESTAD – Op 23 februari 2023 heeft minister Dangui Oduber van Toerisme en Volksgezondheid aangekondigd dat het voormalige DOW-gebouw wordt omgebouwd tot kantoren voor de APA en een Visitor Information Centre.

Het DOW-gebouw, dat aan de overkant van de haven van Oranjestad staat, staat al 15 jaar leeg sinds de DOW is verhuisd naar een nieuw gebouw. Het is geen fraai gezicht voor toeristen die in de haven aankomen. De Arubaanse overheid heeft besloten om het gebouw over te nemen en te renoveren tot kantoren voor de APA. Binnenkort zal het APA sowieso moeten verhuizen vanwege het project Port City.

Het plan is om het hele gebouw te renoveren en de APA op de tweede verdieping onder te brengen. Op de begane grond zal de Aruba Tourism Authority de ruimte huren van de APA en er een Visitor Information Centre creëren. Dit centrum zal zich direct in de looproute van de cruisetoeristen bevinden en gemakkelijk toegankelijk zijn voor informatie.

Het Visitor Information Centre zal een moderne en luxe locatie zijn waar toeristen algemene informatie over Aruba kunnen vinden, zoals wat er te doen is, de beste stranden, restaurants en uitgaansgelegenheden, vervoersmogelijkheden, enzovoorts. Het centrum zal dienen als gids voor toeristen zodra ze van boord gaan van het cruiseschip.

De plannen zijn goedgekeurd door de ministerraad en binnenkort zal het project officieel worden gelanceerd met de ondertekening van een MOU tussen de minister van Toerisme, de regering van Aruba, APA, ATA, de Stichting Monumentenfondsen en het Monumentenbureau.

Minister Oduber hoopt dat de verbouwing en verhuizing van het APA in 2023 kunnen plaatsvinden en dat het ultramoderne Visitor Information Centre dan operationeel is.

Deel dit artikel