Nieuws op Aruba

Aruba Airport ontvangt Airport Carbon Accreditation Level 3

Foto - Queen Beatrix International Airport

ORANJESTAD – Aruba Airport Authority N.V. (AAA) heeft duurzaamheid als een van de belangrijkste strategische pijlers van het bedrijf gedefinieerd in haar visie, doelen en doelstellingen.

AAA heeft de ambitie om de meest duurzame luchthaven in de regio te zijn en heeft met trots haar laatste prestatie aangekondigd: de Airport Carbon Accreditation Level 3.

In 2018 is AUA Airport toegetreden tot het Airport Carbon Accreditation (ACA) programma van Airports Council International (ACI), het enige wereldwijde, luchthavenspecifieke certificeringsprogramma voor koolstofbeheer voor luchthavens. Het programma biedt luchthavens een gemeenschappelijk kader en beoordeelt en erkent de inspanningen van luchthavens om hun koolstofuitstoot te beheren en te verminderen door middel van 6 certificatieniveaus: ‘Mapping’, ‘Reduction’, ‘Optimisation’, ‘Neutrality’, ‘Transformation’ en ‘Transition’.

Door het bereiken van het Airport Carbon Accreditation Level 3 – Optimisation, heeft de luchthaven AUA haar derde partijen betrokken bij het beheer van de koolstofvoetafdruk en de reikwijdte van haar koolstofvoetafdruk uitgebreid tot een reeks Scope 3-emissies. Tot de derde partijen behoren luchtvaartmaatschappijen en verschillende dienstverleners, zoals onafhankelijke grondafhandelaars, cateringbedrijven, tankbedrijven en anderen die op het luchthaventerrein werkzaam zijn. De acties die zijn ondernomen om de koolstofvoetafdruk te meten, te beheren en te verminderen omvatten onder andere het verzamelen van gegevens, inspecties, audits en berekeningen van de uitstoot van broeikasgassen.

“Wij feliciteren Aruba omdat het de eerste luchthaven in het oostelijk Caribisch gebied is die niveau 3 “Optimalisatie” heeft bereikt in het Airport Carbon Accreditation programma. Het management en de werknemers van de luchthaven Koningin Beatrix hebben opnieuw hun leiderschap en inzet voor een duurzame luchtvaartindustrie aangetoond”, waren de woorden van de directeur-generaal van ACI-LAC, Rafael Echevarne.

Angeline Flemming, directeur gezondheid, veiligheid en duurzaamheid van de AAA, gaf aan dat “deze prestatie de inspanningen en het engagement van ons personeel, de luchthavengemeenschap, partners en belanghebbenden om van AUA Airport de meest duurzame luchthaven in de regio te maken, bevestigt. Deze certificering maakt deel uit van de langetermijnstrategie van de luchthaven en we hopen andere organisaties aan te moedigen om ook duurzame praktijken in hun dagelijkse activiteiten te omarmen en certificeringen na te streven die bijdragen tot een betere en duurzamere manier van zakendoen.”

Joost Meijs, CEO van AAA, verklaarde: “Als onderdeel van onze duurzaamheidsdoelen en -doelstellingen willen we de komende twee jaar bepaalde certificeringsniveaus bereiken. Het ACA-programma biedt een uniek gemeenschappelijk kader en instrument voor luchthavens om hun koolstofvoetafdruk goed te beheren en luchthavens te begeleiden en te ondersteunen in het proces van voortdurende verbetering en partnerschap met belanghebbenden. Het bereiken van niveau 3 toont de inzet van ons personeel en andere partners om zaken te doen met respect voor ons milieu.”

Deel dit artikel