Nieuws op Aruba

Aruba sluit akkoord over vliegroutes naar het Verenigd Koninkrijk

De laatste keer dat een vliegtuig van British Airways naar Aruba vloog was 35 jaar geleden

ORANJESTAD – De Directie Luchtvaart Aruba en de Directie Luchtvaart van het Verenigd Koninkrijk hebben een overeenkomst getekend, die de rechten regelt voor luchtvaartmaatschappijen op de route tussen Aruba en het Verenigd Koninkrijk en vice versa.

De overeenkomst is gebaseerd op de open skies-policy, een open beleid zonder beperkingen met betrekking tot de capaciteit of frequentie van vluchten. Dit is het meest effectieve beleid om het luchttransport te maximaliseren. 

British Airways

De overeenkomst is nodig omdat British Airways vanaf 26 maart, twee keer per week van London Gatwick op Aruba gaat vliegen. Het gaat om een donderdag- en een zondagvlucht, die tussendoor stopt op Antigua. 

Na de bilaterale overeenkomst zullen de Britse autoriteiten het proces in gang zetten om de overeenkomst om te zetten in een verdrag.

Dit is de eerste keer dat British Airways Aruba toevoegt aan zijn netwerk van bestemmingen. De laatste keer dat een vliegtuig van British Airways naar Aruba vloog was 35 jaar geleden toen een Concorde arriveerde en slechts één dag op de luchthaven van Aruba bleef, maar dit was geen geplande commerciële vlucht.

Deel dit artikel