Nieuws op Aruba

Arubadag gaat morgen niet door in Nederland

ORANJESTAD – De Dag van Vlag en Volkslied, Arubadag wordt dit jaar weer niet gevierd in Nederland. Voor de derde keer op rij. De regering in Oranjestad wil het concept nu veranderen, maar heeft nog geen tijd gehad om alles klaar te krijgen.

Dia di Himno y Bandera 18 maart moet meer bieden dan alleen culturele vieringen. Het nieuwe concept bevat een tentoonstelling van wat Aruba te bieden heeft op het gebied van werkgelegenheid, toerisme, economie, onderwijs, en eindigt met culturele vieringen.

Gezien de veranderingen die nodig zijn om dit nieuwe concept goed te implementeren, is besloten om dit jaar geen viering te organiseren. Dit jaar zal gebruikt worden om alles wat nodig is voor te bereiden om het nieuwe concept volgend jaar te introduceren. Een definitief voorstel wordt binnenkort door premier Evelyn Wever-Croes gepresenteerd.

Deel dit artikel