Nieuws op Aruba

De Canadese regering keurt de overname van Sunwing door WestJet goed

ORANJESTAD – Het Canadese ministerie van Transport heeft toestemming gegeven aan WestJet Airlines om Sunwing Vacations en Sunwing Airlines uit Toronto over te nemen.

Zowel WestJet als Sunwing vliegen momenteel op Aruba, en hebben zelfs de frequentie van hun vluchten naar Oranjestad verhoogd. Er zijn ook nieuwe routes vanuit Toronto naar Aruba toegevoegd. Westjet vliegt ook op Curaçao.

“Na de voor- en nadelen te hebben overwogen, hebben we de beslissing genomen waardoor Sunwing door kan gaan met het aanbieden van betaalbare vakantiepakketten aan Canadezen, het creëren van meer goede banen en het beschermen van huidige banen, evenals Canadezen die al kaartjes hebben gekocht”, aldus het ministerie in Toronto.  

Door de fusie zal het netwerk van lijn- en chartervluchten van Sunwing, die voornamelijk binnen Canada of tussen Canada en warme bestemmingen in het Caribisch gebied en Mexico opereren, worden overgenomen door WestJet, de op een na grootste luchtvaartmaatschappij van Canada. 

De fusie zal ook WestJet Vacations combineren met de touroperator van Sunwing. De gecombineerde operatie wordt gevestigd in Toronto en de merken Sunwing en WestJet Vacations blijven op de markt. Het hoofdkantoor van WestJet Group blijft in Calgary. Het bedrijf runt ook ultralow-cost luchtvaartmaatschappij Swoop en twee regionale luchtvaartmaatschappijen.

Als onderdeel van de goedkeuring heeft WestJet zich onder andere gecommitteerd aan het vergroten van de regionale connectiviteit, het verbeteren van de bagageafhandeling en het behouden van de capaciteit op routes die het meest worden beïnvloed door de fusie. 

Deel dit artikel