Nieuws op Aruba

Kinderen en tieners onder de 18 jaar gratis lid van openbare bibliotheek op Aruba

ORANJESTAD – De Biblioteca Nacional Aruba heeft goed nieuws: kinderen en tieners onder de 18 jaar kunnen nu gratis lid worden van de bibliotheek. Dit betekent dat zij vrij kunnen lezen en informatie kunnen opzoeken voor school of voor hun hobby, zonder dat zij hiervoor hoeven te betalen. Ook boetes en reserveringskosten behoren vanaf nu tot het verleden.

Jeugdleden kunnen met een abonnement niet alleen boeken lenen, maar ook Ebooks en luisterboeken. De bibliotheek heeft een groot aanbod aan leuke verhalen, tijdschriften en stripboeken en organiseert regelmatig voorleesactiviteiten. Daarnaast is er gratis internet en WIFI beschikbaar voor jeugdleden, zodat zij ook op de computer kunnen werken en rustig huiswerk kunnen maken.

Om lid te worden van de bibliotheek vraagt de bibliotheek een identificatiebewijs van de ouder en de AZV kaart van het jeugdlid. Op deze manier kan de bibliotheek ervoor zorgen dat alleen kinderen en tieners onder de 18 jaar kunnen profiteren van deze nieuwe regeling.

De openbare bibliotheek op Aruba heeft als doel om lezen en kennisdeling te stimuleren onder alle lagen van de bevolking, ongeacht hun financiële situatie. Door kinderen en tieners gratis lid te maken van de bibliotheek, hoopt de bibliotheek bij te dragen aan de ontwikkeling van de jeugd op Aruba en hen te inspireren om meer te lezen en te leren.

Deze nieuwe regeling zal per direct ingaan en gelden voor alle jeugdleden onder de 18 jaar. Het is een mooie kans voor kinderen en tieners om kennis te maken met de vele mogelijkheden die de bibliotheek te bieden heeft, en dit alles zonder kosten.

Deel dit artikel