Nieuws op Aruba

Rechtbank Rotterdam stelt Piet Wortel voorlopig op vrije voeten

Foto - Waterkant.net

ROTTERDAM – De rechtbank van Rotterdam heeft de Surinaamse drugshandelaar Piet Wortel voorlopige op vrije voeten gesteld, aldus Het Parool. Hij wordt verdacht van twee liquidaties en betrokkenheid bij grootschalige drugshandel. De rechtbank Rotterdam ziet onvoldoende aanwijzingen om Wortel nog langer in voorarrest te houden. Hij blijft wel verdachte.

Wortel is verdachte van betrokkenheid bij de moord op oud-profvoetballer Kelvin Maynard die op 18 september 2019 werd doodgeschoten in Amsterdam-Zuidoost. En daarnaast heeft hij volgens het Openbaar Ministerie opdracht gegeven voor de liquidatie van de 23-jarige Genciël Feller. Die werd in dezelfde maand doodgeschoten op de Caracasbaaiweg in Curaçao. Motief zou een diefstal van cocaïne zijn: 400 kilo cocaïne in juli 2019.

In oktober vorig jaar werd hij opgepakt. De NederlandseJustitie heeft bewijs aangedragen dat de gestolen partij drugs van Wortel zou zijn geweest en ook van andere transporten. Maar die ontkent iets met de moorden of de drugstransporten te maken te hebben gehad.

Advocaat Ruud van Boom vroeg de rechter om het voorarrest op te heffen omdat er geen bewijs is, behalve ‘roddels’. Zo is er anonieme informatie dat profvoetballer Quincy Promes zaken zou hebben gedaan met Wortel.

Wortel is eerder veroordeeld voor grootschalige cocaïnehandel. In maart vorig jaar werd hij op Aruba aangehouden en overgedragen aan Nederland. Hij werd in 2014 bij de rechtbank van Rotterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar, daarvan moest hij nog drie jaar uitzitten.

Deel dit artikel