Aruba

‘Als Aruba niet doorpakt moet Amerika een negatief reisadvies geven voor Aruba’

MILTON – Als de autoriteiten van Aruba niet meewerken om de veiligheidsvoorschriften voor watersporten te verbeteren, loopt het eiland risico tegen een reiswaarschuwing op te lopen. Althans dat voornemen heeft het Amerikaanse congreslid Steve Lynch.

Volgens Lynch reageert Aruba niet op de manier die hij wenst om verandering te bewerkstelligen. Het is een jaar geleden dat tijdens een tubingtrip op zee bij Aruba een jonge Amerikaanse toeriste om het leven kwam toen de boot van het watersportbedrijf waarmee ze voeren, over haar heen voer met fatale gevolgen.

De familie Murray wil voorkomen dat een andere Amerikaanse toeristen dezelfde tragedie door moeten maken als er weer een ongeluk plaatsvindt.

Het is langer dan een jaar geleden dat een Cassidy Murray, een tiener uit Milton, Massachusetts, om het leven kwam bij een bootongeluk terwijl ze met haar familie op vakantie was op Aruba. 

Cassidy was aan het tuben met haar vader toen ze er allebei af vielen. Er was geen spotter op de boot. Cassidy werd geraakt door de propeller toen de boot terugkwam om haar op te halen.

Steve Lynch heeft met Arubaanse functionarissen gesproken over veiligheidsmaatregelen voor watersporters, zoals training voor bootbemanningen, spotters op boten, propellerbeschermers en een kill-schakelaar op motoren.

Maar dat gaat niet naar wens. Als Aruba niet met een plan komt om de waterveiligheid te verbeteren, is Lynch bereid Aruba te raken waar het pijn doet: de economie.

“Als de situatie niet naar tevredenheid van de familie Murray wordt opgelost, dan vraag ik het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken om een ​​reisadvies”, aldus Lynch in een krant in Boston. “De boodschap wordt dan dat je niet naar Aruba moet gaan”, zegt de moeder van Cassidy, Linda Murray.

Deel dit artikel