Nieuws op Aruba

Bezettingsgraad hotels op Aruba daalt, maar kamerprijs wel fors duurder

ORANJESTAD – De bezettingsgraad van hotels op Aruba was afgelopen maand maart lager dan in 2019, maar de gemiddelde kamerprijs steeg wel, waardoor ook de opbrengst per kamer hoger lag. Dat meldt de Aruba Hotel & Tourism Association, AHATA. 

Met 84 procent waren ruim acht op de tien kamers in maart bezet. In 2019, voor corona lag dat percentage op 91 procent, zeven procent hoger dan nu het geval is. De toerist betaalde in maart gemiddelde 382 dollar voor een kamer. Dat was in 2019 nog 335 dollar. De kamers zijn dit jaar veertien procent duurder.

De gemiddelde opbrengst per beschikbare kamer kwam uit op 320 dollar. Een stijging van zes procent ten opzichte van maart 2019. Dit cijfer is de belangrijkste indicator van het financiële resultaat vóór aftrek van operationele kosten en belastingen.

AHATA denkt dat de gemiddelde bezettingsgraad van hotels in april op 78 procent komt, in mei 74 procent en in juni ook 74 procent.

Deel dit artikel