Nieuws op Aruba

CBS doet komende maanden Economische Census op Aruba

ORANJESTAD – De komende drie maanden doet het Centraal Bureau voor de Statistiek op Aruba een Economische sensus 2023. De start is vrijdag 14 april, eind juni moet het veldwerk klaar zijn. Bij deze telling worden alle bedrijven en stichtingen op Aruba geteld.

Naar aanleiding van dit onderzoek publiceert het CBS een checklist met alle informatie die nodig is voor de Economische census die zal worden gedeeld met alle bedrijven en stichtingen, zodat zij de informatie kunnen verzamelen om het bezoek van de enquêteur zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Het CBS is op zoek naar algemene informatie van bedrijven en stichtingen, zoals het KvK-nummer, de Sociale Verzekeringsbank, het persoonsnummer van de Belastingdienst en de naam en exacte maand wanneer de entiteit actief werd.

Maar ook naar specifieke zaken wordt gevraagd, zoals het aantal vacatures, het salarisbedrag dat betaald is in maart 2023 en over het hele vorige jaar. De verkopen van 2020, 2021 en 2022. Het percentage verkopen via online verkoop, het percentage verkopen aan toeristen en het totale investeringsbedrag in de afgelopen vijf jaar.

Checklist

Een kopie van de checklist en het volledige onderzoek zal beschikbaar zijn op de CBS-website, op de dag dat de Economische Telling 2023 begint.

De enquêteurs hebben een kopie van de checklist om tijdens het bezoek aan de vertegenwoordigers van de entiteit te geven.

De verzamelde informatie zal in geaggregeerde vorm worden gepubliceerd. Het CBS waarborgt de privacy van elke instelling zoals wettelijk bepaald.

Deel dit artikel