Aruba

Cruiseboot Carnaval Spirit redt 24 mensen op weg naar Aruba

ORANJESTAD – De bemanning van de Carnival Spirit heeft gisteren 24 mensen gered die op een kleine boot in de Caribische Zee waren gestrand. Het cruiseschip was op weg naar Aruba.

De Carnival Spirit was 8 april vertrokken uit Miami en voer nabij de Dominicaanse Republiek en Puerto Rico, toen de scheepsofficieren de groep in nood zagen. De bemanning bracht alle 24 mensen in veiligheid.

Carnival kon geen verdere details geven over de boot waarop de personen reisden en wat de aard van de nood was. Het is ook niet duidelijk waar de gestrande boot naartoe ging. Ook de leeftijden van de mensen op de gestrande boot zijn niet vrijgegeven.

De groep is nagekeken door het medisch personeel van het schip en in goede staat bevonden. De scheepsofficieren namen contact op met ambtenaren van de kustwacht uit Puerto Rico en de Dominicaanse Republiek om een ​​overdracht te coördineren. 

Om 15.00 uur arriveerde een kotter van de kustwacht om de overbrenging te voltooien nabij La Romana, Dominicaanse Republiek, waarna de Carnival Spirit haar reis hervatte en zonder stops vanochtend aankwam op Aruba.

Deel dit artikel