Aruba

Do Nascimento: AVP moet beleid niet richten op macht maar op welzijn bevolking Aruba

ORANJESTAD – “Op dit moment staan we op een cruciaal punt, om corruptie aan te pakken en een nieuwe richting in te slaan door terug te keren naar de principes die de basis hebben gevormd voor een beleid dat niet gericht was op macht, maar op het welzijn van Aruba.” Dat zegt AVP-lid Ryçond Santos do Nascimento op zijn Facebook-pagina.

Het parlementslid voor de groene partij kwam begin deze week in het nieuws door de integriteit van zijn partij ter discussie te stellen. In zijn nieuwe boodschap zegt Santos do Nascimento dat de AVP moet kiezen om een beleid van eerlijkheid en integriteit voor te staan of door te gaan met het oude beleid dat gericht is op het bevorderen van de belangen van wat hgij noemt ‘onze mensen’?

Volgens de AVP-politicus heeft hij in 2017 de uitnodiging geaccepteerd om deel uit te maken van de Fundacion Formacion Politico Digna Laclé-Herrera, die als belangrijkste doel had en nog steeds heeft om het politieke niveau op Aruba te verhogen.

“Vanaf het begin geloofde ik trouw in dit doel, omdat het een doel is dat zijn basis vindt in de politieke principes van voorbeeldige personen zoals Digna Laclé-Herrera en Mito Croes. In het kader van de stichting heb ik veel politieke vormingscursussen gegeven. Mensen van verschillende partijen namen deel en zo kon ik mijn steentje bijdragen aan de inspanningen om de politiek te verbeteren. Het was voor mij een eer om in de voetsporen van wijlen Mito Croes te treden”, voegde Do Nascimento toe.

Volgens de AVP-politicus legde Mito Croes dit heel duidelijk uit tijdens een conferentie in 1995, namelijk dat de wortel van corruptie op Aruba ligt in politieke partijen en partijpolitiek. “Het is een systeem waarin politici macht willen hebben om gunsten te verlenen en zo in de macht te blijven. Mito was zich ervan bewust dat politieke organisaties hun aanhangers vasthouden en dat het systeem zelf mensen corrupt maakt.”

“Als we eerlijk zijn tegenover onszelf, weten we dat veel mensen vandaag de dag teleurgesteld zijn in de politiek. Het is niet degene met de capaciteiten of het talent die de baan krijgt, maar degene met de beste connecties”, besluit de politicus in zijn bericht op zijn Facebook-pagina.

Deel dit artikel