Nieuws op Aruba

Expositie Arubaanse Diaspora op Koningsdag in het Nationaal Archief Aruba

ORANJESTAD – Feestvierend publiek op Koningsdag kan in het Nationaal Archief van Aruba terecht voor de expositie Arubaanse Diaspora: een gedeeld verleden en toekomst. De tentoonstelling is verbonden met de viering van de 160e gedenkdag van de afschaffing van de slavernij op 1 juli.

Het is de bedoeling deze expositie extensief uit te breiden met het deel over Slavernij op Aruba om samen te vallen met het herdenkingsjaar.

De Arubaanse Diaspora tentoonstelling is opgezet in een Caribische context en betreft de regionale en internationale migratie naar Aruba door de tijd heen, en die haar bevolking vandaag de dag vormt. Het Nationaal Archief tracht het historische deel en de belangrijke momenten in de ontwikkeling van ons land te belichten.

De deuren van het Nationaal Archief gaan om tien uur open. Het publiek kan er tot twee uur ’s middags terecht.

Deel dit artikel