Aruba

Hilton Aruba gaat hele hotel herfinancieren voor nieuwbouw en renovatie

ORANJESTAD – Met de bouw van een nieuwe hoteltoren met 161 kamers gaat de hele financiering van het Hilton op de schop. Naar verluidt kost de nieuwbouw om en nabij de 100 miljoen dollar en wordt er voor nog eens 71 miljoen dollar geherfinancierd.

Negen partijen stappen met geld in het bootje onder aanvoering van de AIB-Bank.

Momenteel heeft het hotel drie kamertorens met in totaal 357 kamers, die ook gerenoveerd gaan worden. Na voltooiing van de bouw, gepland voor 2025, zal het hotel vier torens hebben met in totaal 518 kamers.

De nieuwe toren krijgt naast 161 kamers een exclusieve Rooftop Club. Elke kamer op de begane grond krijgt een eigen privézwembad. 

Het nieuwe gebouw wordt gebouwd op de bestaande kavel van het Hilton Aruba dat zich achter de Curaçao-toren bevindt. Lokale bedrijven met lokale medewerkers krijgen de bouw van de nieuwe toren toevertrouwd. 

Deel dit artikel