Nieuws op Aruba

Inschrijving geopend voor volgende cursus hydroponics telen op Aruba

ORANJESTAD – Hydroponics Technologies Aruba (HTA) en DLVV Santa Rosa zijn op woensdag 1 maart 2023 gestart met het hydroponics project genaamd “Di hobby pa experto”. Het project heeft 35 deelnemers verdeeld over twee groepen. Met deze samenwerking wil men de kleine innovatieve tuinbouw stimuleren en een nieuwe agrarische sector van kleine tuinbouwers ontwikkelen.

In februari 2022 werd de overeenkomst voor de uitvoering van dit project ondertekend door Minister Ursell Arends, Nathalie Maduro van DLVV Santa Rosa en consultant Delano Ponit van Hydroponics Technologies Aruba.

Het project biedt de mogelijkheid voor iedereen die geïnteresseerd is in hydroponics om een cursus te volgen en te leren hoe je verschillende soorten groenten kunt telen op kleine schaal. Na de cursus worden de cursisten verder begeleid bij het opzetten van een klein hydroponics systeem, het monitoren van het groeiproces en de oogst.

De nieuwe agrariërs die deelnemen aan het project kunnen zich aansluiten bij de nog op te richten Cooperatieve Vereniging, waar ze de nodige ondersteuning kunnen krijgen om zich verder te ontwikkelen in hydroponics en het telen van diverse groenten en fruitsoorten. De Cooperatieve Vereniging zal ook dienen als gesprekspartner tussen de overheid en de nieuwe groep agrariërs om betere toegang te krijgen tot de ondersteuning die de overheid biedt voor het ontwikkelen van de agrarische sector.

Na het succes van de eerste cursus zal op woensdag 24 mei 2023 de volgende 3-daagse cursus van start gaan. Geïnteresseerden kunnen zich registreren via de link die op de Facebook-pagina’s van Santa Rosa en Hydroponics Technologies Aruba zal worden geplaatst. Hier kunnen zij ook alle ontwikkelingen van dit project volgen.

Deel dit artikel