Nieuws op Aruba

Kampeerseizoen op Aruba

ORANJESTAD – Het kampeerseizoen is officieel gestart op 2 april en eindigt op 16 april 2023. De Directie Natuur en Milieu (DNM) doet een dringend beroep op alle kampeerders om de regels uit de kampeervergunning te respecteren, met name met betrekking tot onze natuur en milieu.

Elk jaar vieren Arubanen Pasen door een week lang massaal op het strand te kamperen. De Semana Santa is in Spaanstalige landen en ook in Aruba de gebruikte benaming voor de Goede Week, de week voor Pasen. Het gaat op het strand vooral om de gezelligheid, maar af en toe is de concurrentie om de beste plekjes fel.

Natuur

DNM herinnert iedereen eraan dat deze soorten beschermd zijn. Raak deze soorten niet aan en haal ze niet uit hun leefgebied. Hieronder vallen schildpadden, papegaaivissen en zeesterren.

Mensen die gaan kamperen, moeten onthouden dat het kappen of vernietigen van bomen en planten verboden is volgens de kampeervergunning. Bovendien is het de verantwoordelijkheid van elke kampeerder om goed om te gaan met zijn of haar eigen afval.

DNM wil ook benadrukken dat het gebruik van zonnebrandmiddelen die oxybenzone bevatten bij wet verboden is. Oxybenzone lost op in de zee en veroorzaakt schade aan het zeeleven, met name aan koralen.

Deel dit artikel