Nieuws op Aruba

Lancering hulplijn voor ouderen om eenzaamheid tegen te gaan op Aruba

ORANJESTAD – Op 3 april is de Ouderentelefoon (hulplijn 125 voor ouderen) gelanceerd, een samenwerkingsproject tussen de Directie Ouderenzaken en Club Kibrahacha om eenzaamheid onder ouderen op Aruba tegen te gaan.

De nieuwe luisterlijn, bereikbaar via telefoonnummer 125, heeft als doel om steun en compassie te bieden aan mensen boven de 60 jaar en hun gevoel van eenzaamheid en isolement te verminderen.

Tijdens de pandemie bood Club Kibrahacha telefonische ondersteuning en dankzij de Directie Ouderenzaken is dit project nu weer opgestart. Club Kibrahacha is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 uur ’s ochtends en 12.00 uur ’s middags.

Een groot aantal ouderen op Aruba leeft in eenzaamheid en neemt niet meer actief deel aan de samenleving. Telefoon 125 biedt diensten en zorg aangepast aan de behoeften van ouderen en creëert een nieuwe visie op ouderdom op Aruba. De 125 is een grote hulp voor hen die behoefte hebben aan sociaal contact en om met compassie en empathie gehoord te worden.

Met de slogan “Mi ta Inclui” wil de telefoonlijn het gevoel van eenzaamheid en isolement van ouderen verminderen en ouderen met anderen in contact brengen op momenten dat ze zich geïsoleerd, buitengesloten of alleen voelen.

Minister Ursell Arends van Ouderenzaken bedankt de Directie Ouderenzaken en Club Kibrahacha voor hun inzet bij de realisatie van de Ouderentelefoon. Ga voor meer informatie naar www.mitainclui.aw of de Facebook-pagina “Mi Ta Inclui”.

Deel dit artikel