Aruba

Mike Eman: Er blijft praktisch niets over van de beschuldigingen tegen Benny Sevinger

Foto: 24ora.com

ORANJESTAD – De AVP vindt dat hun oud-minister en huidig parlementslid Benny Severing op praktisch alle punten is vrijgesproken in het grootste corruptieschandaal op Aruba, de zaak Avestruz.

Vrijdagmiddag werd Severing een gevangenistraf opgelegd van een jaar wegens omkoping en fraude. Van witwassen van geld en verduistering in zijn periode als minister tussen 2009 en 2017 werd hij vrijgesproken.

Naast een gedeeltelijk voorwaardelijke celstraf, mag Sevinger de komende vijf jaar niet als ambtenaar werken en evenmin op een politieke lijst staan.

Niets te verwijten

Mike Eman, oud-premier en AVP-partijleider heeft gezegd dat als gekeken wordt naar de hoeveelheid beschuldigingen die er lagen, de conclusie gerechtvaardigd is dat Sevinger niets te verwijten valt.

“Ze hebben alles gedaan om Benny Sevinger te pakken te krijgen, terwijl de huidige regering dag in dag uit in de zakken zit van het volk en zich verrijkt met hun families om zich heen en we zien geen actie van het Openbaar Ministerie om met dat probleem om te gaan.”

Het is volgens Eman belangrijk voor Aruba om te voelen dat integriteit voorop staat, wat voor iedereen geldt. “We kunnen Benny Sevinger niet zes jaar lang blijven achtervolgen, terwijl andere zaken die er zo bovenop liggen niet de aandacht krijgen die het verdient.”

Volgens Eman heeft uitgebreid onderzoek nu aangetoond dat Benny Sevinger niets heeft gedaan met het aannemen van geld, zoals werd beweerd. “De drie MEP-parlementariers die de aanklacht begonnen hadden een lange lijst samengesteld van beschuldigingen tegen Benny Sevinger, en nu is hij praktisch vrijgesproken van al die beschuldigingen”, aldus Eman.

Hoger beroep

“Benny Sevinger gaat in hoger beroep en zijn advocaat heeft al het bewijsmateriaal om alle aantijgingen te weerleggen”, zegt Sevinger zelf. “In hoger beroep zal dat ook duidelijk worden en zal ik honderd procent worden vrijgesproken.”

Deel dit artikel