Aruba

Ryçond Santos do Nascimento verlaat AVP en gaat onafhankelijk verder

ORANJESTAD – Ryçond Santos do Nascimento is weg bij de AVP. Directe aanleiding is het besluit van de groene partij om Benny Sevinger aan te houden als parlementslid. Do Nascimento gaat in het parlement verder op eigen titel.

Die werd afgelopen week schuldig bevonden aan omkoping en fraude tijdens zijn ministerschap. Volgens de rechter had Sevinger in ruil voor geld, diensten en goederen overheidsterreinen verkocht aan zakenlieden. Een parlementslid is wettelijk niet verplicht om af te treden na een veroordeling.

Ryçond Santos Do Nascimento stelde eerder de integriteit van zijn eigen partij ter discussie. De AVP moest wat hem betreft dringend intern hervormen. Als de partij volgens Do Nascimento niet serieus laat zien dat integriteit haar prioriteit is, ‘dan zijn alle kreten om Aruba te redden niet meer dan een excuus om hun eigen belangen te dienen.’ Volgens het AVP-parlementslid wordt een diepgaande verandering binnen de partij tegengehouden door een kleine groep fanatieke aanhangers.

Do Nascimento bevestigt dat hij zijn vertrek officieel heeft gemaakt door dit schriftelijk aan partijleider Mike Eman te melden.

Lees de brief hier

Deel dit artikel