Nieuws op Aruba

Studiekeuzevoorlichting eindexamenscholieren op Colegio Arubano

Foto - WeConnect

ORANJESTAD – Afgelopen 4 en 5 april zijn er op Colegio Arubano workshops ‘Studiekeuzevoorlichting’ georganiseerd voor ruim 300 HAVO 5 en VWO 6 eindexamenscholieren. Oud-scholieren die in Nederland studeren gaven de voorlichting onder schooltijd.

De workshops zijn bedoeld om eindexamenscholieren te helpen bij het maken van de juiste studiekeuze en worden elk jaar rond deze tijd op verzoek van de school aangeboden door een de stichting WeConnect.

Een heel groot deel van deze leerlingen vertrekt over een paar maanden naar het buitenland; de keuze voor Nederland ligt voor de hand. Sommigen weten al zeker wat ze willen gaan studeren en in welke stad, anderen twijfelen nog. “Het is lastig kiezen op afstand en niet iedereen heeft de luxe om vooraf hogescholen of universiteiten in Nederland te bezoeken. We zijn dus blij met de vraag vanuit de scholen.” zegt WeConnect manager Tanja Fraai.

Tijdens de voorlichting werd ook aandacht besteed aan budgetteren en mentale gezondheid. Volgens de decaan van Colegio Arubano is het belangrijk dat leerlingen begrijpen dat het leven vol valkuilen zit en dat het niet altijd gaat zoals gepland. Het is cruciaal om voorbereid te zijn op onverwachte kosten en grip te hebben op de financiën.

Oud-scholieren

De voorlichters zijn oud-scholieren die naar Nederland zijn gegaan om daar te studeren en nu als peer-to-peer voorlichting geven. Door middel van deze voorlichting wil de stichting bijdragen aan studiekeuzevoorlichting. De voorlichters vinden het belangrijk om een positieve bijdrage te leveren aan de volgende generatie studenten, zodat zij elk jaar meer voorbereid zijn op het leven in Nederland.


Deel dit artikel