Aruba

Tien lintjes op Aruba is minder dan de afgelopen jaren

ORANJESTAD – Tien mensen op Aruba zijn vandaag onderscheiden met een koninklijk lintje. Dat is aanmerkelijk minder dan vorige jaren, toen een speciale commissie de voordrachten organiseerde en op die manier andere Caribische eilanden achter zich liet. Dit jaar is Curaçao hofleverancier met twaalf lintjes.

Drie Arubanen werden onderscheiden als ‘Ridder in de Orde van Oranje-Nassau’ en zeven kregen een onderscheiding als ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau’. De ‘Lintjesregen’ vond plaats in het ceremonieel huis van gouverneur Alfonso Boekhoudt.

De drie Arubanen die nu Ridder in de Orde van Oranje-Nassau zijn geworden, zijn Carlos Juan Benicio Albertus, voor verdiensten op het terrein van welzijn en toerisme. Goswino Adolfo Oduber werd geridderd om zijn goede werk op het terrein van muziek en cultuur en Frank Albert Williams kreeg een lintje voor zijn inzet op het terrein van religieus leven en cultuur.

Burgers die zijn onderscheiden als ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau’ zijn Diana Margarita Flanders, Emile André Ignatius Herdé, Martiline Louise Hodge-Henry, Giantonio Angelo Muller, Angelique Liseth Perez-Kelly, Nataly Maria Simmons-Thompson en Mathilda Juanita Wijnaar.

2024

Binnenkort worden inschrijvingen geopend voor burgers om buitengewone vrijwilligers voor te dragen die hun tijd vrijwillig besteden om het leven van anderen op Aruba te verbeteren, zodat sommige van deze burgers volgend jaar de eer hebben om de Koninklijke Onderscheiding te ontvangen.

Deel dit artikel