Nieuws op Aruba

Vooral oudere mensen bezoeken Aruba

ORANJESTAD – De grootste groep bezoekers die tussen januari en maart naar Aruba kwamen waren tussen de vijftig en zeventig jaar oud, bijna veertig procent. Een op de drie bezoekers was tussen de dertig en veertig jaar oud. Dat maakt de Arubaanse toeristenorganisatie ATA bekend.

In de eerste drie maanden van dit jaar kwamen ruim 305.000 toeristen naar Aruba voor twee dagen of meer. Volgens ATA is dat ruim beter dan in het pre-coronajaar 2019, vier procent zelfs. 

Driekwart van deze overnachtende bezoekers kwamen uit de Verenigde Staten. Bijna de helft uit de staten New York, Massachusetts en New Jersey. Meer dan één op de vijf Amerikanen kwam met American Airlines of met JetBlue. Bijna vijftien procent kwam met Delta Airlines.

De gemiddelde verblijfsduur van bezoekers uit Noord-Amerika was 7,5 nacht, net iets langer dan in 2019, al scheelt het nauwelijks iets. De gemiddelde verblijfsduur van bezoekers uit Europa was elf nachten, net zoveel als in 2019. De gemiddelde verblijfsduur van bezoekers uit Latijns-Amerika was zeven nachten.

In dit eerste kwartaal verbleef ruim 35 procent van de bezoekers in een “High-Rise” hotel. Bijna tien procent in een “Low-Rise” hotel en een kwart verbleef in een ‘Timeshare’. Bijna dertig procent van de toeristen verbleef in andersoortige accommodaties.

Deel dit artikel