Aruba

Bedrijfsleven Aruba optimistisch over economische vooruitzichten


ORANJESTAD – Lokale bedrijven in Aruba zijn in het eerste kwartaal van 2023 optimistischer geworden over de economie, aldus een recent onderzoek van de Centrale Bank van Aruba. De Business Perception Index (BPI), die zowel de huidige als toekomstige economische omstandigheden meet, is gestegen van 105.2 naar 106.0.

Ondanks een lichte daling in de beoordeling van de huidige economische situatie, was er een opmerkelijke verbetering in het sentiment over de economische vooruitzichten op korte termijn. Deze index steeg met 1,8 punten naar 105.1, vergeleken met 103.3 in het laatste kwartaal van 2022.

Maar niet alle bedrijven zijn even optimistisch over de toekomst. Het percentage respondenten dat positieve economische groei verwacht in de komende 12 maanden, daalde lichtjes met 0,2 procentpunt naar 43,6%.

De BPI, die varieert tussen 90 en 110, weerspiegelt het algemene bedrijfssentiment in Aruba. Scores tussen 90 en 100 wijzen op pessimisme, terwijl scores tussen 100 en 110 duiden op optimisme. Een score van precies 100 betekent dat bedrijven noch pessimistisch noch optimistisch zijn, maar neutraal tegenover de economische vooruitzichten staan. Met de huidige score van 106.0, lijkt het bedrijfsleven in Aruba optimistisch te zijn over de economische toekomst, aldus de Bank.

Deel dit artikel