Nieuws op Aruba

Eerste bootjes met fruit uit Venezuela aangekomen op Curaçao

WILLEMSTAD – Vanochtend zijn de eerste bootladingen met fruit en andere goederen uit Venezuela aangekomen op Curaçao, nadat de grens vorige maand is geopend.

Afgelopen zondag werden in Venezuela de nodige ceremonies gehouden ter ere van het vertrek van de schepen. Vervolgens vertrokken de boten vroeg in de ochtend om uiteindelijk vanochtend aan te komen op Curaçao. Ter gelegenheid van dit belangrijke moment voor de handel tussen de twee landen, heeft Curaçao een speciale aankomstceremonie georganiseerd.

Hoewel de grens al vorige maand werd geopend, is dit de eerste lading goederen die daadwerkelijk vanuit Venezuela aankomt op Curaçao. De autoriteiten verwachten dat dit een positieve invloed zal hebben op de economie van het eiland.

Ook Aruba en Bonaire zullen binnenkort kunnen profiteren van deze herstelde handelsrelatie met Venezuela.

Deel dit artikel