Nieuws op Aruba

Financieel beheer blijft uitdaging voor eilanden volgens Cft

Foto CFT

DEN HAAG – De Colleges van financieel toezicht (Cft’s) brachten onlangs een bezoek aan Nederland. Tijdens hun ontmoetingen met overheidsfunctionarissen en instellingen stonden duurzame overheidsfinanciën en prioriteiten voor de Caribische landen en openbare entiteiten centraal.

Curaçao, Aruba en Sint-Maarten richten zich op herstel na jaren van crisis. De Colleges benadrukten het belang van lagere schuldniveaus en hogere investeringen. Begrotingsoverschotten vanaf 2024 zijn essentieel. Curaçao boekte al goede resultaten met belastinginkomsten, terwijl er nog potentieel is voor Aruba en Sint-Maarten. Kostenbeheersing blijft cruciaal en strategische investeringen stimuleren het herstel.

Bonaire, Sint-Eustatius en Saba hebben specifieke prioriteiten op het gebied van financieel beheer. Het belang van financieel toezicht voor gezonde overheidsfinanciën in het Caribische deel van het Koninkrijk blijft groot.

Geslaagd

Voorzitter Lidewijde Ongering en de leden kijken terug op een geslaagde reis, waarbij de Colleges eens in de twee jaar samenkomen. Ze werken samen aan financiële stabiliteit en duurzame groei.

Deel dit artikel