Aruba

Gerlien Croes verlaat AVP en neemt zetel mee

Foto: NoticiaCla

ORANJESTAD – Bijna een maand nadat ze openlijk haar ontevredenheid over haar politieke partij AVP uitte, heeft Gerlien Croes gisteren officieel haar vertrek uit de partij aangekondigd. Dat deed ze in een brief gericht aan partijleider Mike Eman.

Het is nog niet zeker van of ze in de politiek blijft. Hoewel ze in de brief niet schrijft of ze haar zetel behoudt, bevestigt Croes dit wel aan de nieuwssite Noticiacla. “Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik geen andere keuze heb dan afstand te nemen van de AVP-partij door mijn vertrek aan te bieden, omdat ik mezelf niet langer herken in de visie, denkwijze en politieke koers van de partij”, aldus Croes.

Mening

Nadat partijlid Mike de Meza de integriteit van Croes en collega Ryçond Santos do Nascimento intwijfel trok, heeft ze geprobeerd om te praten, maar zonder succes. “Helaas zijn de meningsverschillen en opvattingen binnen de organisatie alleen maar toegenomen na dit voorval, waardoor de situatie niet alleen gecompliceerder maar ook frustrerend is geworden voor mijn functioneren binnen de partij en de fractie”, vervolgt ze in haar brief.

Ze bevestigt dat het incident in het parlement met De Meza ‘een fase heeft bereikt waarin zelfs mijn persoonlijke principes in twijfel zijn getrokken en aangevallen’.

Deel dit artikel