Nieuws op Aruba

Joran van der Sloot wordt eerste week van juni uitgeleverd aan de Verenigde Staten

LIMA-Een functionaris van Interpol heeft bevestigd dat Joran van der Sloot in de eerste week van juni uit Peru wordt uitgeleverd aan de Verenigde Staten. FBI-agenten zullen zijn transport begeleiden.

De regering van Peru heeft onlangs ingestemd met de uitlevering en Van der Sloot. Van der Sloot wordt berecht voor afpersing en fraude in de Verenigde Staten, waarbij hij een gevangenisstraf van meer dan 25 jaar kan krijgen als hij schuldig wordt bevonden.

In een interview met Fox News Digital bevestigde kolonel Carlos Lopez Aeda, de Interpol-commandant in Lima, dat Van der Sloot beschikbaar zal zijn voor de Amerikaanse autoriteiten op 29 mei, voor zijn uitlevering.

“Ze hebben aangegeven dat in de eerste week van juni een FBI-vliegtuig met FBI-agenten naar Peru zal komen om hem uit te leveren vanaf een Peruaanse luchtmachtbasis.”

De functionaris zei dat de uitlevering niet later dan 8 of 9 juni van dit jaar plaatsvindt. Hij bevestigde ook dat Van der Sloot op 25 mei wordt overgebracht naar een zwaarbeveiligde gevangenis in Lima, dat is aankomende donderdag.

Op dit moment wordt hij vastgehouden in de Challapalca-gevangenis, die ongeveer een dag rijden van Lima ligt.

Deel dit artikel