Nieuws op Aruba

Minister Rob Jetten van Klimaat en Energie bezoekt Aruba 

DEN HAAG – Rob Jetten, Minister van Klimaat en Energie in Nederland is van 10 tot 12 mei op Aruba als onderdeel van een reis langs alle Benedenwindse eilanden. Het bezoek staat in het teken van de klimaat- en energietransitie op de eilanden.  

Het bezoek staat in het teken van de eerste Carribean Climate & Energy Conference die van 10-12 mei door Aruba en Nederland wordt georganiseerd. 

Gedurende de conferentie gaan vertegenwoordigers van eilanden uit de Caribische regio, maar ook relevante partijen daarbuiten, zoals eilandstaten in de Stille Oceaan, VN-organisaties, kennisinstituten en financiële instellingen met elkaar in gesprek over de mogelijkheden om de klimaat- en energietransitie op kleine eilandstaten te versnellen. 

Tijdens de conferentie tekenen Nederland en Aruba een samenwerkingsovereenkomst op het gebied van duurzame energie. Op de laatste dag van de conferentie brengt de minister een bezoek aan diverse duurzame-energieprojecten en gaat hij in gesprek met studenten van de Universiteit Aruba en EPI MBO.  

Deel dit artikel