Nieuws op Aruba

Nederland tekent akkoord met Aruba en Sint Maarten over samenwerking duurzame energie

ORANJESTAD- Nederland gaat de samenwerking met Aruba en Sint Maarten op het gebied van hernieuwbare energie versterken. Dat zijn de landen vandaag overeen gekomen tijdens de eerste Caribbean Climate and Energy Conference (CCEC), die van 10 tot en met 12 mei plaatsvindt op Aruba. 

Op de CCEC is een brede groep organisaties, eilanden en landen met eilanden uit zowel de Cariben als daarbuiten aanwezig. Nederland en Aruba willen met de conferentie de samenwerking op klimaatactie tussen kleine eilanden wereldwijd bevorderen. Voorbeelden van thema’s die daarbij aan bod komen, zijn een inclusieve energietransitie en de financiering van alle plannen.

Nederland tekent op de conferentie een zogenoemde Memorandum of Understanding (MoU) met zowel Sint Maarten als Aruba. De samenwerking richt zich op verschillende technologieën van hernieuwbare energie, zoals windenergie, groene waterstof, zonne-energie en energieopslag. 

Afspraken

In het akkoord zijn afspraken gemaakt over het uitwisselen van personeel en wetenschappelijk en technologische kennis en het organiseren van bijvoorbeeld gezamenlijke werkgroepen en onderzoeksprojecten.

Deel dit artikel