Nieuws op Aruba

OM Aruba-actie achterstallige boetes: wie niet betaalt, gaat naar de gevangenis

ORANJESTAD – Het openbaar ministerie start vanaf maandag 12 juni opnieuw met het actief innen van openstaande geldboetes. Het wordt daarbij geholpen door functionarissen van CEA, de Cuerpo Especial di Aruba.  

Functionarissen van CEA bezoeken personen met openstaande geldboetes om deze boetes alsnog te innen. Wie niet kan of wil betalen wordt aangehouden en rechtstreeks naar de KIA-gevangenis gebracht om daar de door de rechter bij de geldboete opgelegde vervangende hechtenis uit te zitten.

Het openbaar ministerie doet daarom een dringende oproep aan personen die achterstallige geldboetes hebben om die nu te betalen. Dat kan online onder vermelding van het parketnummer. Swipen aan de balie van het openbaar ministerie kan ook, maar maak dan eerst een afspraak via de website.

Deel dit artikel