Nieuws op Aruba

Vertraging bij opknapbeurt Columbusstraat en Wilhelminastraat door ondergrondse problemen

Foto NoticiaCla

ORANJESTAD – Het eerste-fase revitalisatieproject voor Oranjestad heeft te maken met vertragingen door onvoorziene ondergrondse infrastructuurwerkzaamheden. De werkzaamheden zijn gerelateerd aan een beschadigde rioolbuis. Het probleem wordt aangepakt zodat de verfraaiingswerkzaamheden aan de straten kunnen worden hervat.

De Columbusstraat en Wilhelminastraat zijn belangrijke straten in Oranjestad en het project beoogt een positieve impact te hebben op zowel de economie als het toerisme op het eiland. Omdat deze straten regelmatig wateroverlast ervaren tijdens regenval, is het noodzakelijk om de rioolbuizen in goede staat te brengen en zo onnodige overlast in de toekomst te voorkomen.

Op dit moment is het eilandbestuur, DOW, bezig met het oplossen van het probleem met de betreffende rioolbuis. Hierdoor kunnen aannemers spoedig verdergaan met de revitalisatiewerkzaamheden. Minister Wever van Aruba heeft laten weten te hopen dat de werkzaamheden zo snel mogelijk kunnen worden afgerond, ondanks de tegenslag.

De minister heeft begrip getoond voor de bezorgdheid van winkeliers in het gebied en heeft haar excuses aangeboden. Zij vraagt om begrip voor de situatie en roept de bevolking van Aruba op om de winkeliers in het gebied te blijven steunen tijdens de werkzaamheden.

Het doel is om een vernieuwd en aantrekkelijk Oranjestad te creëren voor zowel de lokale bevolking als de toeristen die het eiland bezoeken.

Deel dit artikel