Nieuws op Aruba

Arubaanse politieklas 2019 klaar voor het echte werk

ORANJESTAD – Een groep van ruim vijftien politieagenten van de klas 2019 hebben hun opleiding op Aruba voltooid met de Stress Kleine Groepsoptreden-training. Dit is een belangrijk onderdeel van hun politieonderwijs, waarbij ze worden getest op hun vermogen om met stress om te gaan in verschillende situaties.

Na vier jaar politiestudie is dit een van de oefeningen die ze moeten doorstaan voordat ze hun opleiding voltooien. De training is van groot belang voor de studenten. 

Tijdens deze training ontwikkelen politieagenten belangrijke vaardigheden die cruciaal zijn voor hun professionele groei. Ze leren daarin verschillende technieken om stress te verminderen, evenals het verbeteren van communicatie en samenwerking.

Police school

De training duurde twee weken en werd gegeven door docenten van de E.J. Watty Vos Police School. De training vond plaats in goede samenwerking met anderen op de Mariniers Kazerne Savaneta.

Twee weken vol discipline en stress, maar de studenten hebben dit met succes voltooid, zegt de politie in een persbericht. “Hierdoor hebben ze ook hun politieopleiding met succes afgerond en zijn ze goed voorbereid om op een hoog niveau dienst te verlenen.”

Aan het einde van de training verwelkomde de hoofdcommissaris Ramon Arnhem, samen met de docenten van de E.J. Watty Vos Police School, de studenten van de klas-2019 en het Brandweerkorps. Ze feliciteerden hen hartelijk met het succesvol afronden van de cursus, nadat ze meer dan 5 km hadden gelopen!

Op deze manier hebben ze hun politieopleiding met succes afgerond en zijn ze goed voorbereid om op een hoog niveau dienst te verlenen.

Deel dit artikel