Nieuws op Aruba

Biblionef doneert uitgebreide boekencollectie aan Nationale Bibliotheek van Aruba

ORANJESTAD – De Nationale Bibliotheek van Aruba heeft onlangs een royale donatie ontvangen van Biblionef. De schenking bestaat uit een grote collectie kinderboeken, variërend van verhalen tot educatieve boeken over uiteenlopende onderwerpen.

Biblionef is een organisatie die zich inzet voor het bevorderen van lezen onder kinderen, vooral diegenen die minder gemakkelijk toegang hebben tot boeken. Sinds 2000 distribueert Biblionef boeken naar scholen op Aruba. Met deze donatie zet Biblionef haar langdurige samenwerking met de Nationale Bibliotheek van Aruba voort.

Bovendien wil de bibliotheek benadrukken dat kinderen en jongeren tot 18 jaar gratis lid kunnen worden. De bibliotheek biedt een scala aan diensten, waaronder een selectie van E-books en Audioboeken, evenals een uitgebreide collectie van verhalen, how-to-boeken en tijdschriften over verschillende onderwerpen. Voor de kinderen zijn er computerlokalen en wifi beschikbaar om hun schoolwerk te doen.

Het lidmaatschap kan worden aangevraagd met een geldig legitimatiebewijs. Met deze nieuwe aanwinst is er volgens de Bibliotheek nog meer reden om langs te komen en de magie van het lezen te ontdekken.

Deel dit artikel