Geen categorie

De drie dingen die je níet op je bestemming moet kopen

Wanneer je op reis gaat, kan het inpakken van de koffer nog wel eens een gevoel van spanning en stress opleveren. Zeker wanneer er kinderen meegaan is het gevoel van ‘Ik vergeet iets…’ bij veel mensen aanwezig. Vaak is het belangrijk om de basiszaken op orde te hebben en bij de rest schouderophalend te denken: ‘alles is te koop’. Zolang de tickets, paspoorten, pinpassen/creditcards, telefoons en eventuele medicijnen in de koffer zitten komt alles vaak vanzelf goed. Toch zijn er een aantal zaken te bedenken waarvan het slim is om ze tóch maar in je koffer te stoppen. Niet om het feit dat ze niet onderweg of op de plek van bestemming te koop zijn. Maar juist omdat ze daar veel duurder zijn of doordat je ze meteen nodig hebt. Welke drie dat zijn? Lees snel verder.

1.      Zonnebrand

Wanneer er een vakantie is geboekt naar een heerlijk zonnig oord zoals Aruba, zeker in de wintermaanden, omarmen mensen de zonnestralen meteen. Zeker een goed idee, maar de zon op tropische bestemmingen is wel daadwerkelijk even een ander geval dan op het thuisfront. Je bevindt je dichter bij de evenaar, dus de zon is feller en daarmee de UV-straling sterker. Ook is je huid vatbaarder om te verbranden wanneer deze lange tijd geen zon heeft ervaren. Daarom is zonnebrand bij je hebben echt een must. Meteen insmeren dus met de beste zonnebrandcreme, én dat ook blijven doen wanneer je huid een beetje gewend raakt aan de zon. Je gaat jezelf dankbaar zijn! En dat bruine kleurtje? Dat gaat er echt wel komen, óók met zonnebrand.

2.      Zonnebril

Iets wat veel mensen vergeten, maar op de plek van bestemming vaak veel duurder is; een zonnebril. Wellicht bieden mensen ze volop aan op straat of in de winkel en lijken ze van dure en gerenommeerde merken. Maar een expert ziet direct dat dit namaak is. Resultaat? Gedoe bij de douane, en uiteraard een slechte kwaliteit zonnebril. Ga daarom om je ogen te beschermen voor een zonnebril van hoge kwaliteit, maar wel één uit een vertrouwde Nederlandse winkel.

3.      EHBO

Liever denk je er niet aan, maar door wisselende invloeden is de kans groot dat het nodig is: EHBO-spullen. Denk hierbij ook aan een pakje paracetamol of ibuprofen bij hoofdpijn door een vliegreis of jetlag. Door deze in Nederland te kopen en in de verpakking te laten zal dit geen gedoe opleveren bij de douane. Ook worden er in het buitenland soms pijnstillers verkocht die in Nederland niet legaal verkrijgbaar zijn zonder recept. En ten slotte; wie heeft er met knallende hoofdpijn zin om op zoek te gaan naar een drogist?

Kortom, bovenstaande drie dingen horen écht standaard op jouw paklijst. Hiermee voorkom je stress en gedoe wanneer je op de plek van bestemming bent. Dan kan direct het grote genieten beginnen. Goede reis!

Deel dit artikel