Nieuws op Aruba

De eerste boot met fruit en groenten uit Venezuela is maandag op Aruba

Archieffoto - Fruitbarkjes Venezuela op Curaçao

ORANJESTAD – De eerste boot met groente en fruit uit Venezuela komt maandag aan. Dat bevestigt premier Evelyn Wever-Croes. De maritieme grens is als sinds 1 mei open, maar het opzetten van strenge procedures tot toelating heeft de komst van de eerste boot vertraagd.

De boot brengt 15 ton fruit, groenten en andere goederen naar Aruba. Tegen veel lagere prijzen, zo is de verwachting.

Premier Evelyn Wever-Croes gaf aan zich bewust te zijn dat dit proces enige tijd heeft geduurd, maar de regering wil geen risico nemen dat er misbruik wordt gemaakt.

Voor de veiligheid zijn verschillende voorwaarden gesteld, maar de regering is niet in detail getreden wat die maatregelen zijn. Wel zouden die aansluiten op eerdere voorwaarden en bijdragen aan het bestrijden van de hoge kosten van levensonderhoud op Aruba op dit moment.

Wat betreft luchtverkeer is er nog geen nieuws te melden, anders dan dat de overheid werkt aan een analyse van de risico’s om te bepalen wat er moet gebeuren, in sommige gevallen moeten wetten of procedures worden gewijzigd voordat de luchtgrens open kan gaan.

Deel dit artikel