Nieuws op Aruba

Digitale toolkit gelanceerd voor meldcode kindermishandeling op Aruba

ORANJESTAD – Vorige week heeft de regering van Aruba een nieuwe digitale toolkit voor de Codigo di Proteccion, de meldcode kindermishandeling gelanceerd.

De digitale toolkit voor de meldcode is de eerste stevige stap van het expertisecentrum van de Directie Kind en Jeugd, waar de werkwijze wordt vastgelegd om op de hoogte te blijven van alles wat met kindermishandeling te maken heeft.

Zo zorgen de directie ervoor dat de kennis en kunde van de professionals wordt uitgebreid om met de vijf stappen van de meldcode te werken. Daarnaast kunnen de codetoezichthouders de digitale toolkit gebruiken tijdens hun trainingen, cursussen of bijeenkomsten binnen hun organisatie.

Family Justice Center

Het onderwerp kindermishandeling is zeer delicaat. De richtlijnen voor het Openbaar Ministerie zijn aangepast en aangescherpt om zaken van seksueel misbruik aan te pakken.

Ondertussen wordt ook gewerkt aan de locatie voor het Family Justice Center. Daar is ook een eigen forensisch arts aan verbonden. Ook is de wet aangepast en zijn er trainingen beschikbaar gesteld voor de professionals.

Deel dit artikel